duminică, 23 ianuarie 2011

Comunicat de presa privind activitatile din 24.01.2011

    Biroul Operativ al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate si in rezerva, Filiala 1 Sibiu  informeaza cadrele militare in rezerva si in retragere precum si populatia din judetul Sibiu ca, in ziua de 24 Ianuarie, care de drept reprezinta sarbatoare nationala, piatra de temelie a statului roman modern,o delegatie a  biroului operativ va depune la Institutia Prefectului judetul Sibiu un protest- somatie, adresat Presedintelui si Guvernului Romaniei, insotit de  listele  cuprinzand  membrii  SCMD Filiala 1 Sibiu grupati pe cele trei case de pensii, prin care se va solicita:
-        Presedintelui, sa-si respecte Statutul si sa intervina impotriva executivului care anuleaza prin HG-uri si circulare Puterea judecatoreasca;
-         Guvernul Romaniei sa respecte suspendarea H.G. 735/2010 obtinuta prin sentinta definitiva, irevocabila , executorie si aplicabila “erga omnes.”Pe cale de consecinta,  in luna februarie sa ni se acorde  pensiile intregi plus restantele din luna ianuarie.
-         solicitam restituirea statutului de militar, inclusiv reutilizarea gradului in rezerva pe deciziile si taloanele de pensii.
-        abrogarea Legii 119/2010 si abrogarea prevederilor referitoare la militari din Legea 263/2010.
   Dorim sa se inteleaga ca, aceste solicitari  reprezinta un  ultimatum si ca, in cazul in care acestea nu se vor respecta, pe data de 1 martie vom solicita tuturor cazurilor ”intamplatoare”ale caror pensii au fost decimate de noile decizii, membri sau nu ai SCMD, militari sau civili (membri ai federatiilor sindicale si uniunilor pensionarilor din Romania) sa se adune  si sa protesteze in Piata Victoriei.  Pentru ca ne-am saturat de diversiunea la care  a fost supusa populatia Romaniei din care facem si noi parte.
Daca Romania se afla “intr-o tensiune publica” daca este “in prabusire”,si “furtuna se va prabusi peste Romania”, asa cum afirma guvernantii, nu populatia, nu noi suntem de vina, ci guvernantii nostri. Acestia au uitat ca nu ne  sunt stapani, ci se afla in serviciul nostru! Armata,conform Constitutiei este subordonata exclusiv vointei poporului, printre altele, si pentru garantarea democratiei constitutionale. In calitate de rezervisti ai Armatei ne asumam , alaturi de ceilalti romani ,aceasta misiune pe care o vom indeplini uzand de toate mijloacele constitutionale si  legale !
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
                                  FILIALA 1 SIBIU
                                      BIROUL OPERATIV