joi, 27 ianuarie 2011

UPDATE - Au stiut ce fac!

Minciuna , manipularea si, alaturi de acestea, instigarea diferitelor categorii sociale si profesionale unele impotriva celorlalte sunt de mult o practica a guvernantilor in regimul Basescu. Ca si indiferenta fata de soarta oamenilor carora li se vor aplica asazisele "masuri anticriza"! Nu a contat ca, prin aceste masuri se incalca grosolan principiile de drept, angajamentele euro-atlantice ale tarii si Constitutia! Nu au contat nici costurile operatiunilor care trebuiau desfasurate pentru aplicarea masurilor de recalculare retroactiva a pensiilor ocupationale! Nu a contat faptul ca nu au fost si nu sunt clare rezultatele , beneficiile acestei actiuni! Nu a contat ca perioada de recalculare a pensiilor militare a fost estimata la minimum 15 ani! Erorile comise de cei care, ca niste adevarati "fruntasi in intrecerea socialista"au realizat in 5 luni ceeace, in mod corect, s-ar fi realizat in 15 ani, sunt suportate de pensionarii militari. Ce conteaza ca pensia redusa cu 19%pana la 69% nu le mai asigura acestora bani de medicamente, de hrana, de utilitati ...ca nu pot suporta umilinta la care sunt supusi. Asa , poate ies din sistem mai repede!!!
Iar romanilor, ca sa-l citam pe dl.Boc , li se spune ca "nesimtitii" astia de militari tipa degeaba, din moment ce , nu-i asa , noi le marim pensiile prin recalculare! Poate asa , romanii, nu vor observa adevaratii nesimtiti care jumulesc tot ce apuca ! Si culmea este ca, la unii romani, a "prins" de doua ori aceasta stratagema! Si mai prinde inca, e drept la din ce in ce mai putini dintre romani.
Lectura documentelor prezentate mai jos va lamuri pe oricine despre ce ne-a pregatit cu adevarat regimul Basescu, noua rezervistilor militari , politisti etc Tuturor , chiar si celor pe care ii lauda astazi doar ca sa-i contrapuna celorlalti! Apare inca o data,extrem de clar ca nu a existat niciodata pragul de 3000lei (ron) sub care nu scad pensiile militare , iar despre chestiunea” carierei complete”nu s-a vorbit nici o clipa. Acestea au fost si raman minciuni sfruntate, destinate manipularii rezervistilor si intregii opinii publice.
Si in sfarsit, dar nu in ultimul rand ,in spiritul onoarei militare, trebuie sa remarcam doua chestiuni despre vorbele si faptele domnului Gabriel Oprea - ministrul apararii nationale. In primul rand, ca un „restitutio”,se poate spune ca , in calitate de semnatar al raspunsului la interpelarea dlui senator Valer Marian, pe care il redam mai jos, dl Gabriel Oprea a demonstrat ca la acea vreme, conserva si unele calitati caracteristice de militar! A avut verticalitate, a spus adevarul! Si , in al doilea rand, sa remarcam metamorfoza subita a dlui Oprea! Faptele domniei sale au demonstrat ca a devenit "peste noapte" doar politician, ministru adica. Nu il mai intrebam de ce ! Candva, se va intreba singur . Nu il invidiem pentru acest fapt!
SCMD-Filiala 1 Sibiu
Presedintele Biroului Operativ
Col. (r) Tudosie Stefan