luni, 15 martie 2010

Informare-15.03.2010

Continuand seria actiunilor destinate obtinerii sprijinului parlamentarilor sibieni pentru apararea demnitatii si a drepturilor noastre, astazi am avut o intalnire cu domnul deputat PSD Mircea Silvestru Lup. Am constatat cunoasterea si preocuparea domnului deputat fata de situatia umilitoare in care plaseaza guvernantii cadrele militare in activitate si in rezerva (retragere), prin declaratiile publice pe care le fac si prin proiectele de acte normative promovate de acestia. Din discutii a rezultat preocuparea parlamentarilor PSD pentru identificarea solutiilor optime cu privire la pastrarea actualului sistem de pensii ocupationale pentru militarii din intreg Sistemul National de Aparare si pentru politisti, sau instituirea unui alt sistem de pensii de tip ocupational corespunzator , compatibil cu sistemele de pensionare ale acestor categorii socioprofesionale din statele membre UE si NATO. Domnul deputat Lup a afirmat ca,daca nu va fi posibil acest lucru, datorita majoritatii de care dipune "arcul guvernamental," se va actiona pentru ca eventuala noua legislatie in domeniul pensiilor sa se aplice numai persoanelor care vor intra in Armata, SRI,SPP, SIE, STS, Jandarmerie,Politie etc incepand cu o data ce se va prevede in textul legii unice a pensiilor. Se considera ca inadmisibila aplicarea retroactiva a legii pentru cei deja pensionati, prin recalcularea pensiilor ce se intentioneaza a se dispune in textul noii legi a pensiilor.Iar pentru militarii si politistii aflati in serviciu, afirma domnul deputat, ar insemna schimbarea regulilor in timpul jocului, cu afectarea grava a situatiei acestora. Se mizeaza, cu siguranta, pe constrangerile situatiei de criza - lipsa locurilor de munca-ceeace i-ar putea determina pe militarii in activitate si pe politistii sa accepte noile reglementari si sa ramana in continuare in Armata, SRI, SPP, Politie etc
Se pare ca pe acest scenariu mizeaza guvernantii nostri! Dar, avand in vedere ca alte tari, conduse cu adevarata competenta,dau semne ca ies din criza,s-ar putea sa se insele si sa cosntate masive iesiri de personal din sistemele de aparare ,ordine publica si siguranta nationala si prea putine intrari sau chiar de loc.Poate in alte tari este nevoie de oameni bine pregatiti, cu verticalitate morala, seriozitate,determinare etc Omul isi asuma riscurile si privatiunile serviciului militar dar se asteapta si la recunoasterea acestora sub forma respectului pe care il merita si a drepturilor ce i se acorda.Patriotismul nu inseamna sa accepti sa fii deposedat de statul pe care il slujesti sau l-ai slujit ca militar si, in acelasi timp, ca agricultor ,constructor ,sapator de canale,miner etc de drepturile ce ti-au fost acordate prin legi democratic adoptate. Ar trebui sa nu uite domnii guvernanti ca noi, cei ce ne-am servit Tara sub juramant militar, ne-am intemeiat toata viata pe prevederile acestor legi care ne-au interzis exercitiul unor drepturi si ne-au pus in sarcina obligatii in plus fata de ceilalti cetateni. Este normal si moral sa beneficiem,la sfarsit de cariera, de o pensie decenta si mai ales sa ne asteptam ca statul pe care l-am slujit sa nu ne spuna cu cinism : nu mai este valabil ce-am stabilit prin lege!. Altfel,nu ne ramane decat sa constatam ce "dulce este glontul patriei." Cine stie, poate maine se incearca si cu cianura pentru cei aflati in pensie! Eu sper sa rezistam!(comentariul meu)
Presedintele Filialei Sibiu a SCMD
col.(r) Tudosie Stefan

Un comentariu:

  1. Nota zece d-le Tudose pt initiativa de a informa camarazii asupra situatiei create in randul acestei categorii, asupra careia guvernul boc si-a orientat strategia de relansare economica, prin demolarea constructiei realizate de-a lungul istoriei, aceea care este legea trecerii in rezerva a militarilor si politistilor.
    Cu aprobarea proiectului de lege in forma actuala pot fi de acord doar cei frustrati, cei care nu au putut accede in sistem, cei care au avut de suferit prin aplicarea prevederilor legale asupra faradelegilor comise de ei, cei care se afla in slujba altor organisme ostile natiei romane, boc care datorita handicapului cu care a fost inzestrat de cei care l-au educat, a avut de suferit datorita rautatilor colegilor de pluton.
    Sunt surprins ca nu vad comentarii ale camarazilor sibieni si sunt convins ca sibiul are un efectiv considerabil care ar trebui sa fie cu urechile ciulite la ce se intampla pe piata portocali. Sa auzim numai de bune, cu respect VP

    RăspundețiȘtergere